L'acollida a les noves famílies

13.03.2020

Com són els primers dies a l'escola per a les noves famílies? A continuació us expliquem com fem l'acollida tant a les famílies d'infants de P3 com d'altres cursos.

Un cop finalitzat el procés de matrícula, preparem una trobada per tal d'acollir a les noves famílies. En aquesta trobada us expliquem amb detall temes organitzatius de l'escola, com són els primers dies de setembre i l'empresa de migdia es presenta i us explica el funcionament.

Els primers dies d'escola (per a famílies amb infants de P3) 

Des del Departament d'Educació s'estableixen uns dies (normalment els tres primers dies lectius de setembre) on els infants van a l'escola durant una hora i mitja. A l'escola, aquests tres primers dies l'infant ha de venir acompanyat d'algun adult amb qui passarà aquesta hora i mitja. En aquests moments s'estableix el primer contacte amb l'espai i amb les mestres de l'escola.

Després d'aquests tres primers dies els infants poden venir a l'escola tota la jornada escolar. Donem l'opció que un adult de la família, que pugui i vulgui, es quedi acompanyant la seva filla o fill a dins de l'ambient al llarg de tot el dia. A mesura que els infants es van sentint segurs, tant amb l'espai com amb la mestra referent, els familiars es van retirant progressivament.


Els primers dies d'escola (per a famílies amb infants d'altres cursos)

  • A P4 i a P5: la família es pot quedar dins l'ambient per acompanyar l'infant.
  • A partir de primària valorem la necessitat de cada infant en particular.


Preguntes freqüents: FAQS

  • Els infants poden venir a l'escola amb bolquer? Sí. Els infants que ho necessitin poden portar bolquer a l'escola. Respectem el ritme evolutiu de cada un dels infants.
  • Els infants poden venir a l'esola amb xumet? Sí, si el necessiten. L'experiència ens mostra que progressivament els mateixos infants el van retirant per a moments molt concrets com el moment de descans.
  • Què passa si una família no es pot quedar amb el seu fill o filla després dels tres primers dies? Les mestres de l'escola hi som per acompanyar a tots els infants i, per tant, l'estarem acompanyant en el que necessiti.
  • Sé que a la meva filla o al meu fill li costarà molt quedar-se sol a l'escola. A les famílies i als infants que ho necessitin les acompanyem per tal de poder donar estratègies per acompanyar aquests moments tant delicats com és la separació amb la família.