El temps de migdia

17.03.2020

Com s'organitza el moment de dinar a l'escola? Poden descansar els infants després de dinar? En aquest article us expliquem com gestionem el temps de migdia a l'escola.

A partir de les 12:30h els infants que es queden a dinar a l'escola estan acompanyats pels adults del temps de migdia. Actualment, els infants de P3 i P4 dinen a les 12:30h i els infants de P5 i 1r de primària a les 13:30h. Els adults acompanyants de migdia dinen amb els infants, i en aquests moments algunes mestres també dinem amb els infants, de manera voluntària.

El menjador l'hem dissenyat, seguint amb la coherència de la resta dels espais de l'escola i en consonància amb el projecte de l'escola. Per això hem creat petites taules, d'uns 8 infants per taula, per tal d'afavorir la comunicació i el diàleg entre ells.

D'altra banda, els infants quan arriben al menjador, des de P3, es troben els plats buits a taula amb uns bols que contenen el menjar. Cada un dels infants, amb la mirada adulta, es va servint de cada un dels bols. D'aquesta manera afavorim l'autonomia i l'autoregulació de cada un dels infants. Els adults que acompanyen aquest moment conviden a tastar o a provar el menjar als infants que observen que no se serveixen res. També els acompanyem en poder regular la quantitat de menjar que s'han de servir en funció de la gana que tenen i de les quantitats saludables recomanades.

Un cop cada infant recull els estris que ha utilitzat per dinar, se'ls ofereix o bé anar a descansar o bé anar a jugar a l'espai exterior.

Habitualment la majoria dels infants prefereixen anar a jugar. Quan alguna família informa que la seva filla o fill necessita descansar, la coordinadora de migdia l'acompanya a l'espai per tal d'afavorir que pugui descansar.

El moment de dinar està obert a les famílies que vulguin i puguin venir a dinar amb el seu fill o filla i la resta d'infants.