El dia a dia a infantil a l'escola

13.03.2020

Segurament us esteu preguntant: com és un dia a l'educació infantil (P3, P4 i P5) a l'escola entença? En aquest article us volem mostrar què fan els infants al llarg del dia quan estan a l'escola.

Les famílies entren a l'escola amb les seves filles i/o fills i el primer que fan és dirigir-se als calaixets de l'entrada per tal de poder guardar la seva jaqueta, les seves sabates i agafar els mitjons antilliscants. Un cop estan preparats, els infants entren al seu ambient de referència on els està esperant la seva mestra referent qui els cuidarà al llarg de tot el dia conjuntament amb d'altres mestres de l'escola.

A dins de l'ambient, la família pot estar amb el seu fill o filla abans d'acomiadar-se mirant un conte o gaudint observant com juga amb les propostes que hi ha. Posteriorment, cada família, fent el propi ritual de comiat, s'acomiada i marxa.

Fins les 10.20h els infants estan jugant a dins del seu ambient circuant lliurement per les diferents propostes. Poden decidir fer construccions amb material divers, jugar a l'espai tou fent-se cases amb els coixins, saltant o corrent, dibuixar a l'espai gràfic, mirar contes, jugar amb el caixó sensorial, amb la taula de llum o amb la plataforma perforada.

Sobre les 10.30h els infants van cap al menjador i esmorzen fruita. 

Els moments de després d'esmorzar són diversos al llarg de la setmana. Hi ha dies que fan circulació lliure entre el passadís carbassa i algun ambient, en d'altres ocasions obren l'espai exterior i algun ambient i circulen lliurement entre dins i fora i, un dia a la setmana, van a la sala de psicomotricitat a fer la sessió tancada de psicomotricitat Aucouturier.

A les 12:30h és el moment d'anar a dinar per als infants de P3 i P4, P5 actualment dina en el segon torn de les 13:30h. En aquest moment, si es queden a dinar a l'escola, els infants estan amb els acompanyants de migdia qui dina amb ells. Quan acaben de dinar poden decidir si volen anar a descansar o a jugar a l'exterior.

A les 15:00h els infants estan a l'ambient on la mestra referent els espera per iniciar el moment de tarda. A la tarda a vegades circulen entre dos ambients i a vegades circulen dins i fora.

A les 16:20h els infants estan a la catifa de l'ambient escoltant el conte oral que la mestra els hi explica i, quan acaba, la porta de l'ambient s'obre per poder rebre a les famílies que els venen a buscar.