el temps de migdia

de 12.30h a 15h

L'espai de migdia és l'espai interlectiu que va des de les 12.30h a les 15h. Aquest espai inclou el moment del menjar i també d'altres propostes pedagògiques. Amb l'objectiu que els infants visquin coherentment tots els moments que passen a l'escola és important que es respectin en aquest espai també els principis filosòfics, psicològics i pedagògics que caracteritzen l'essència del projecte pedagògic de l'escola entença.

     

taules entre 6 i 8 infants

Afavorim les agrupacions d'infants petites entenent que els infants en aquesta edat es troben un moment d'egocentrisme i que el procés de socialització evoluciona des de la conquesta de l'altre, passant pel trio i el petit grup. Els espais que oferim al llarg de tots els moments a l'escola són espais on hi càpiguen pocs infants per tal que l'equipament i seva disposició creï una estètica que fomenti l'ètica del que acabem de parlar. 

com està el meu cos?

Parlem a la vegada d'auto-regulació. El concepte d'auto-regulació fa referència a que l'infant es conegui i pugui escollir (del ventall de possibilitats que permeti l'adult) aquella proposta que més li interessi. A la vegada parlem també de registres corporals fent referència a com el cos de l'infant i dels adults està en cada un dels espais de l'escola, depenent de les característiques dels ambients i que pugui circular entre un espai o un altre escoltant què necessita o com està el seu cos en aquell moment. D'aquesta manera els infants, després de dinar, poden decidir, amb l'acompanyament de l'adult, si volen anar a l'espai del descans o en un espai de joc.

ens servim el menjar

Fomentem l'autonomia dels infants al llarg dels moments a l'escola posant a l'abast de l'infant aquells recursos que afavoriran que ho pugui fer sol i que no necessiti l'adult per fer-ho. En el moment de dinar els infants se serveixen el menjar al seu plat amb l'acompanyament de l'adult.

L'empresa que gestiona l'espai de migdia és CET10, empresa contractada directament per l'AFI.